Sjabrak- og voilockguide!

Hvorfor skal man ha sjabrak/voilock?

Det finnes ulike grunner til hvordan man har sjabrak eller voilock til hesten sin. Dels er det for å beskyte salen fra smuss eller svette fra hesten, men det er også for å gjøre det mer behagelig for hesten. Når man legger på en sjabrak eller voilock er det viktig at man passer på at den ligger rett under salen, så det ikke er noe som kan oppleves som ubehagelig for hesten.

Sjabrak eller voilock?

Man kan velge å enten ha en sjabrak eller en voilock under salen. En voilock er formet etter salens form, mens en sjabrak har en mer «firkantet» form. Både sjabrak og voilock har samme funksjon, men de skiller seg fra hverandre i utseende. Hvilken man velger å bruke, handler mest om hva man syntes er finest.

Hvilken modell skal jeg ha på sjabraken?

Når du skal velge sjabrak må du først bestemme deg for hvilken modell på sjabraken du trenger. Hvilken modell du trenger på sjabraken avhenger av formen på hestens sal. Det finnes allroundsjabraker, dressursjabraker, sprangsjabraker og voilocker. For eksempel, om du har en dressursal, trenger du en dressursjabrak, for at sjabraken skal passe så bra som mulig.

Hvilken størrelse skal jeg ha?

Det finnes ulike størrelser på sjabrak, og de størrelsene som er vanligst er shetland, ponni, cob, full og x-full. Størrelsen på sjabraken kan også angis i tommer. Hvilken størrelse du trenger på din sjabrak, avgjøres av hvilken størrelse du har på salen. Saler som er større enn 15 tommer, bruker som oftest å trenge størrelse full for at sjabraken ikke skal bli for liten. De aller fleste store hestene, også D-ponnier bruker å passe størrelse full. C-ponnier bruker å passe størrelse cab og B-ponnier størrelse ponni. Dette er dog veldig individuelt og trenger ikke å stemme på alle hester.

Så er det bare å velge! Det finnes alle mulige farger og varianter når det kommer til utseende. Man kan velge sjabrak som har en blankere overflate, glitrende detaljer eller ulike farger på passpoalene. De ulike variantene er uendelige! Visse foretas tilbyr dessuten muligheten til å få designet sin egen sjabrak fra gründeren, da kan man virkelig skape en unik sjabrak!

På hjemsiden finnes det et stort utvalgt av sjabraker i ulike størrelser og modeller!

Dele:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relatert

Relaterte innlegg