HVILKE MØBLER SKAL JEG VELGE TIL KATTEN MIN?

Skrapemøbel til katten- å tenke på

Katter klør for å markere territorium og skjerpe klørne – en naturlig oppførsel for både inne- og utekatter. Mange katteeiere opplever at sofaen deres blir offer for denne oppførselen, noe som er mindre morsomt når sofaen går i stykker. Derfor er det alltid en god idé å investere i ett eller flere skrapemøbler for å dekke kattens behov og unngå en knust sofa.

Hvilket skrapemøbel bør jeg velge?
Katter har en naturlig atferd med å ønske å holde øye med omgivelsene og samtidig ha muligheten til å få fred og ro. Et høyt skrapetre med små hus eller krypkjeller og en eller flere skrapestolper er derfor et godt alternativ. Bor du litt mindre finnes det møbler som kan monteres direkte på veggen og som ikke tar så mye plass. Men…det er ofte slik at jo større skrapetre,  jo mer verdsatt blir det!

Katten min klør på sofaen – hva skal jeg gjøre?
Dersom det er slik at katten klør seg på f.eks sofaen til tross for at man har kjøpt en skrapestolpe, er et tips å legge skrapestolpen rett ved sofaen. Hvis katten begynner å klø på sofaen – løft katten rolig men bestemt til skrapestolpen/treet. Dette må kanskje gjentas flere ganger før katten forstår. Spray også en Get off-spray på det området av sofaen som katten vanligvis klør. Når den så begynner å velge å gå til skrapestolpen i stedet for sofaen, kan du gradvis flytte møblet lenger og lenger fra sofaen til det havner på det valgte stedet i hjemmet. Du kan også øke kattens interesse for møblene ved å plassere populære leker og spraye kattemynte på den.

Hvor mange møbler trenger jeg?
Bor du stort kan det hende du trenger flere møbler for å beskytte interiøret. Klømøblene kan med fordel plasseres mot en vegg eller i et hjørne slik at katten har god utsikt over rommet. Det er best om den står i et hjørne ved siden av et vindu så katten kan se ut!

Oppsummert:

♥ Høy skrapestolpe slik at katten har et godt utsiktspunkt over hjemmet ditt = katten føler seg trygg

♥ Et lite hus/kryp inn slik at katten har et gjemmested der den kan ha fred og ro

♥ En eller flere søyler slik at katten kan klø seg skikkelig ved behov

♥ Sørg for at klotreet er der katten vanligvis er = en god plassering

Dele:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relatert

Relaterte innlegg