Hvor ofte skal jeg dusje hunden min?

Hvor ofte man skal dusje hunden sin er et spørsmål som ikke stilles for ofte, noe som er rart med tanke på de mange rådene ulike som finnes. I der her innlegget forsøker vi derfor å gjøre rede for hva som faktisk gjelder, og gi deg tips på hva du bør tenke på når du dusjer hunden din.

Hvor ofte bør jeg vaske hunden min?

Til å begynne med kan det være nyttig å avklare hvorfor vi må dusje og vaske våre firbente venner. I tillegg til å holde hunden ren og fjerne smuss, er det viktig å dusje hunden da det bidrar til å holde parasitter unna hunden. Når det kommer til hvor ofte man bør dusje hunden finnes det mange ulike meninger, men en god – og kanskje ganske åpenbar regel å følge, er å dusje hunden hvis den begynner å lukte vondt eller er merkbart skitten. En annen god tommelfingerregel er å dusje hunden ca en gang i måneden.

Hvor ofte hunden må vaskes avhenger imidlertid også av rase og pelsens kvalitet. Hunder med korthåret pels kan for eksempel dusje sjeldnere, mens en hund med fet pels kan dusje oftere. Husk imidlertid å ikke dusje hunden for ofte, da dette kan føre til at pelsen blir matt og tørr og huden blir irritert.

Dette bør du tenke på når du dusjer hunden din

Ettersom hunder har en annen pH-verdi enn mennesker, er det viktig å bruke en sjampo som er tilpasset hunder. Det er også viktig å unngå menneskesjampo da den inneholder ingredienser som hunder ikke bør få i seg, noe som er lett å gjøre da hunder ofte slikker pelsen. Klikk HER for å finne sjampo og balsam tilpasset hunder!

En annen ting som kan være greit å investere i er en sklisikker matte til dusjen eller badekaret. På denne måten reduserer du risikoen for ubehaget fra hunden som kan følge av å stå på glatt underlag. Klikk HER for å finne sklisikre matter og annet smart tilbehør til når du dusjer hunden din.

Når det endelig er tid for å dusje hunden er stikkordene belønning og rolig men med en viss besluttsomhet. Mange hunder kan synes det er ubehagelig å dusje og det er derfor viktig å belønne hunden hvis den er rolig. Det kan også være lurt å venne hunden til å dusje ved å øke vannmengden gradvis. Men husk å likevel vise litt besluttsomhet – ellers kan hunden lære at den kan unngå å dusje hvis den sliter nok.

Lykke til!

Dele:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relatert

Relaterte innlegg