Hva bør man tenke på når man reiser med hund?

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og med det forhåpentligvis litt fri. Mange tar gjerne eiendelene sine i kofferten og drar – enten det er for å ta bilen til familien eller toget til sommerferiemålet. Som hundeeier er det imidlertid noen spesielle ting som er viktig å huske på, slik at både du og hunden din får en smidig og trygg reise.

Bilreiser med hund

At hunden ferdes trygt er like viktig for hunden som for andre passasjerer i bilen. En kollisjon eller kraftig oppbremsing med løs hund i bilen er forbundet med stor skaderisiko for alle i bilen, og det stilles derfor krav om at hunden skal sikres. Samtidig skal hunden kunne stå og ligge på en behagelig måte. Et hundebur tilpasset transport med bil blir av mange sett på som den beste måten å sikre hunden på, men for de som av ulike årsaker ikke kan bruke hundebur finnes det også andre muligheter. En løsning er et hundebelte, hvor en spesiell bilsele for hunden festes til sikkerhetsbeltet og holder hunden. Husk å velge en sele med god passform og kvalitet som ikke gnager. Vær også oppmerksom på om bilbeltet er kollisjonstestet eller ikke.

Bilturer om sommeren

Når det kommer til reiser om sommeren, er det flere ting som er viktig å huske på. Akkurat som en stillestående bil fort kan bli for kald om vinteren, kan det også bli veldig varmt om sommeren. Fordi hunder ikke svetter på samme måte som oss, er de ekstra sårbare for heteslag. For å hjelpe hunden din til å holde seg kjølig kan det derfor være smart å kjøre tidlig om morgenen eller senere på dagen, når det ikke er som varmest. Sørg også for å ha rikelig med kaldt, friskt vann og å stoppe og hvile hunden ofte, slik at den får mulighet til å kjøle seg ned. Husk at hunden ikke må forlates uten tilsyn i bilen dersom temperaturen risikerer å overstige 25°C.

Reiser med tog

Å ta toget med hunden er vanligvis ikke noe problem. Selv om mange togselskaper har spesielle kupéer eller vogner der hunder er velkomne, kan det være lurt å sjekke på forhånd hva som faktisk gjelder for det aktuelle togselskapet. Det kan også være lurt å ta med vann og en skål med vann dersom toget for eksempel er forsinket. En eller annen form for belønning kan også være greit å ha med seg, slik at togreisen forbindes med noe positivt.

Reiser med fly

Når du flyr er det litt mer å tenke på før og under reisen. Til å begynne med er reglene forskjellige avhengig av hvor du flyr og hvilket flyselskap du reiser med. Felles for de fleste flyselskaper er imidlertid at mindre hunder kan tas med som håndbagasje i kabinen. Husk at du ikke har lov til å ta med mer håndbagasje enn transportbaggen. Ettersom hunden ikke må slippes løs om bord i flyet er det viktig at hunden klarer å tilbringe lengre tid i transportsekken – så sørg for at hunden er vant til dette før turen. Husk også å sjekke ut og fylle ut alle nødvendige dokumenter før reisen.

Til slutt

Husk å planlegge turen slik at du har tid og mulighet til å hvile og gi hunden vann. Det kan også være greit å tenke på om hunden faktisk vil ha det bra under turen. Noen ganger kan hunden føle seg bedre av å være hjemme, hos en hundepasser eller på et hundepensjonat.

God tur!

Dele:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relatert

Relaterte innlegg