Tips til føllsesongen

Den etterlengtede våren er her, og med det også føllsesongen! Få ting er så herlig som å se på et føll som løper rundt på beitene, ivrige på å oppdage alt som livet har å by på. Å ta vare på et føll er likevel ikke bare gull og grønne skoger, da det finnes mye viktig å tenke på. Her er noen tips for hvordan du kan gjøre føllets første tid så bra som mulig!

Føllets første tid

Kort tid etter at føllet blir født, er det viktig å la mor og føll være i fred, men likevel følge med på dem. Ettersom føll blir født uten antistoffer og et fungerende immunsystem, er de spesielt utsatt for infeksjoner, og det er derfor viktig å være oppmerksom på føllets tilstand. I tillegg må du sørge for at føllet begynner å amme i løpet av noen timer, da det er fra hoppens råmelk føllet får i seg antistoffer.

Når man så kan begynne å håndtere føllet er det viktig å la føllet bevege seg, da for mye stillestående tid kan føre til forringelse av bruskkvaliteten. HER finner du en rimelig følgrime fra QHP, og HER en fin skinngrime. For å holde føllet ditt varmt og tørt når du oppholder deg utendørs, er DETTE dekkenet fra Bucas et perfekt alternativ.

Nyfødte føll blir lett påvirket av ulike plager og sykdommer, inkludert diaré. Diaré kan skyldes flere forskjellige ting, men i mange tilfeller kan kosttilskudd som bidrar til god fordøyelse og bakterieflora hjelpe. HER finner du en praktisk doseringssprøyte som inneholder melkesyrebakterier, og HER finner du NAF Biotics som også er et effektivt hjelpemiddel mot ubalanse i magen.

Sommerbeite

Under den første tiden bør føllet og hoppen stå på eget beite for å bygge opp en relasjon mellom de. For å minske risikoen for at føllet får i seg mark bør de ikke slippes ut på et beite der det er eldre føll eller unghester de siste årene. Når hoppe og føll til slutt kan stå sammen med andre hester, er det viktig å la føllet gå sammen med andre føll. Å vokse opp med hester i samme alder bidrar til lek og bevegelse. På samme måte som for andre hester betyr sommermånedene ikke bare late dater på sommerbeite, men også irriterende insekter. HER finner du et praktisk fluepannebånd som passer til føllgrimer og som holder fluer og andre insekter borte.

Dele:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relatert

Relaterte innlegg