Spennende katteleker fra Nina Ottosson!

Akkurat som vi prater om at det er viktig for hunder med mental aktivisering, er det like viktig for katter! Det finnes flere forskjellige typer aktiviseringsleker som er laget spesielt for katter! Nina Ottosson har laget flere aktiviseringsleker for hunder, men også til katter! Her forteller vi litt mer om hvordan de forskjellige lekene kan brukes!

Hvordan fungerer kattelekene?

Til å begynne med er lekene gjennomtenkte. De er laget av et trygt og miljøvennlig materiale fri for BPA, PVC og ftalat. De bevegelige delene av lekene er faste, noe som gjør at små deler ikke kan løsne fra leken. Det gir et meget høyt sikkerhetsnivå! Lekene kan enkelt vaskes med lunkent vann.

Lekene finnes i ulike modeller og design. I tillegg har lekene ulike vanskelighetsgrader. De er rangert fra 1-3, hvor 3 er den mest avanserte. Hvis katten din skal prøve en av disse lekene for første gang, kan det derfor være lurt å velge et leketøy på laveste nivå, for så gradvis å øke utfordringen for katten. Hver enkelt leke kan også varieres for å gjøre det vanskeligere eller enklere. Tips og triks om hvordan hver leke fungerer og hvordan de kan varieres er inkludert i pakken. I tillegg kommer lekene i fine farger og mønstre!

Hva er lekene bra for?

I tillegg til at lekene er gjennomtenkte, har de også mange positive effekter. Det fungerer utmerket å legge kattens tørrfôr i leken. Det betyr at de må «jobbe» for å få maten. Dette er spesielt bra for katter som spiser maten veldig raskt. Hvis du legger maten i en av disse lekene, vil ikke katten kunne spise all maten på en gang, noe som vil være bedre for kattens mage.

En av de kanskje viktigste og mest positive effektene med Nina Ottossons katteleker er nettopp den mentale aktiviseringen og stimuleringen som kattene får fra lekene. De må jobbe mentalt for å finne ut hvordan de kan få maten eller godteriet mens de har det gøy. Denne kan være ekstra bra å bruke til innekatter som ikke er ute. Dette er fordi det kan være vanskeligere å gi innekatter samme type stimuli som utekatter får utendørs. Da er slike leker perfekte å bruke!

På nettsiden vår finner du noen forskjellige varianter av katteleker utviklet av Nina Ottosson. De er absolutt verdt å prøve, katten din vil nok ha det veldig gøy – og samtidig få litt mental trening!

Dele:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relatert

Relaterte innlegg