Sommerens farer for hunder

Sommeren er rett rundt hjørnet, noe som gjør de fleste glade. Varmt vær, lange turer og tid utendørs er ting som tiltrekker seg, men som også er forbundet med farer for våre firbeinte venner. Hunder kan blant annet lide av slange- og insektbitt, heteslag, brannskader og andre kjedelige ting. Her gir vi tips og råd om hvordan du kan forhindre at hunden får noe slikt, og hvordan du kan opptre dersom uhellet først skjer.

Orm- og insektbitt

Selv om slanger vanligvis er sjenerte skapninger, kan hunder bli bitt av en slange som føler seg truet. Tegn på at en hund har blitt bitt av en slange inkluderer bitemerker, hevelse og rødhet. Hunden kan også bli sliten og svak. Hvis du mistenker at hunden din har blitt bitt av en slange, er det viktig å holde den i ro og kontakte veterinær umiddelbart. For å unngå at hunden din blir bitt av en slange, er det greit å ikke oppholde seg i høyt gress og holde seg nær hunden og klemme med føttene, slik at slanger får tid til å rømme.

Til manges irritasjon er sommeren også synonymt med insekter. Insektsbitt gir vanligvis ikke større problemer for hunder enn for oss mennesker, men dersom hunden slikker bittene kan det i noen tilfeller oppstå hudbetennelser. Men så lenge hunden ikke ser ut til å ha feber eller smerter, trenger du ikke oppsøke veterinær. Når det kommer til bie- og vepsestikk kan disse gjøre vondt, men trenger ikke nødvendigvis være noe å bekymre seg for. Har hunden derimot blitt stukket nær luftveiene eller fått mange stikk, kan det være lurt å kontakte veterinær. Kontakt også veterinær hvis hundens allmenntilstand er påvirket.

Varme

Forhåpentligvis vil sommeren bringe litt varme, men dette kan dessverre også være farlig for hunder. Til å begynne med kan solstrålene brenne huden til hunder, akkurat som oss mennesker. Spesielt utsatt er områdene hvor pelsen er tynn, som ører og nese. Hvis hunden brenner seg, ligner symptomene på de vi mennesker kan oppleve, som rødhet og svie. For å lindre dette kan det påføres et kjølende håndklær, og for å unngå at hunden brenner seg kan du smøre hunden med solkrem og holde den i skyggen.

En annen ting som solens stråler kan føre til er brannskader på hundens poter. Asfalt kan nå svært høye temperaturer på varme sommerdager, så det kan være greit å unngå å gå på asfalterte veier.

I tillegg kan ikke hunder svette, noe som gjør dem lett påvirket av heteslag. For å senke kroppstemperaturen og bestemme varmen, puster hunder og legger potene på en kjølig overflate. Men hvis luften og bakken er varm kan dette ha motsatt effekt, og det er derfor viktig å hjelpe hunden med å holde seg kjølig. Dette kan for eksempel gjøres ved å trene hunden om morgenen og kvelden når det er kjøligere, alltid tilby tilgang på vann (og sørge for at hunden virkelig drikker) og ikke la hunden være alene i bilen. Det siste rådet er kanskje litt utdatert, men kan gjentas! Skulle hunden din lide av heteslag er det viktig å senke kroppstemperaturen sakte – la det ta opptil et døgn å komme ned til normal kroppstemperatur for å unngå at hunden kjøler seg ned for mye. Bruk kalde, men ikke iskalde, våte håndklær og sørg for at hunden holder seg i ro.

Smarte produkter til sommeren

Hos Petster.no finner du et bredt spekter av produkter for hund, hest, katt og rytter – inkludert mange praktiske produkter for sommeren. Vi tilbyr kjøleputer, kjølematter og kjølevester, salver som lindrer svie og kløe fra insektbitt, oppblåsbare bassenger og mye, mye mer! HER finner du alt dette og mye mer.

Dele:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relatert

Relaterte innlegg