LIVSVIKTIG MED REFLEKSER PÅ BÅDE HEST & RYTTER

Sensommeren har hengt i en skjør tråd i håp om at høsten kanskje kan vente litt til, men nå er september her og dermed også høsten. Alle hesteeiere har nok et hat-elsk forhold til høsten hvor herlige høstdager med sol blandes med dager med konstant regn og gjørme. Det blir mørkt tidligere og tidligere på ettermiddagene for hver dag som går – og plutselig er det mørkt før vi i det hele tatt er hjemme fra jobb eller skole. Etter en lang dag på jobb eller skole må vi hesteeiere ut i stallen for å passe på vår firbeinte venn, uansett vær. Stallen er mørk og gjørmete og det er ofte mangel på god belysning rundt stallen. Dette bringer oss til det livsviktige temaet – Reflekser!

 

I de mørke høst- og vinterdagene er det mildt sagt ekstremt viktig å ha gode reflekser på de riktige stedene slik at du og hesten din er ordentlig synlig. Vi har vel alle sittet i en bil og bannet til fotgjengere i mørke klær uten reflekser som ikke er synlige i høstmørket når de krysser fotgjengerovergangen. Det samme gjelder deg og hesten din! Kanskje er det slik at du ser for deg at du rekker en tur i skogen før mørket faller på og velger å ignorere refleksene? Tenk om! Mørket faller fortere enn du tror, ​​og selv i skumringen er et mannskap vanskelig å se for dine medtrafikanter. Ta på deg og hesten reflekser slik at dere er synlige – det handler om liv og død.

 

Når du skal forsikre deg om at du og hesten din er synlig, er det viktig å huske på at du må plassere reflekser på både deg og hesten din slik at du er synlig fra alle forskjellige retninger. Kommer det en bilist forfra er det ikke nok at du setter en refleks i hestens hale. Du trenger reflekser som er synlige forfra, bak og fra siden for best synlighet. Det er lettest for dine medtrafikanter å oppfatte reflekser som beveger seg – for eksempel på hestens ben, på tøylene eller på armene. Dette fordi de lettere absorberes av lyset fra for eksempel den møtende bilen. Da kan sjåføren i god tid oppfatte at du rekker å bremse for å passere deg trygt. En rytter med reflekser oppfattes på ca 125 meters avstand, mens et mannskap helt uten reflekser kun oppfattes på ca 20-30 meters avstand. Så bruk alltid reflekser!

Avslutningsvis bør du huske på at:

♥ Det blir fortere mørkt enn du tror – bruk alltid reflekser hvis du rir på ettermiddagen og ikke vet sikkert at du kommer deg hjem før det blir mørkt.

♥ Test refleksene dine! Reflekser blir gamle og ser ikke like bra ut – hold derfor opp en ny refleks ved siden av en gammel og lys med lommelykt. Stor forskjell? – erstatte! Ellers oppbevar og bruk.

♥ Sørg for at både du og hesten er synlige fra alle forskjellige retninger – forfra, bakfra og fra siden.

♥ Ha alltid reflekser på hestens ben – dette for at bilistene skal se at de møter en hest.

♥ Bruk alltid refleks både på deg og hesten – skulle du falle av er det viktig at dere begge er synlige dersom hesten skulle løsne.

Dele:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relatert

Relaterte innlegg