Katteluke- hvordan fungerer det?

I dag ser man en katteluke på omtrent hver andre dør, og det har blitt veldig populært blant katteeiere. Om du vurderer å skaffe deg en katteluke har du kommet til riktig sted. I dette innlegget vil vi ta opp både fordeler og ulemper med katteluke, slik at du enklere kan bestemme deg!

En katteluke gir både deg og katten økt frihet

En av de absolutt største fordelene med katteleker er den store friheten som det gir katten. Ved å ha muligheten til å komme seg ut av huset på egenhånd, kan den dra på eventyr når den vil, uten å være avhengig av at matmor eller matfar er der for å slippe den ut. Det samme gjelder når katten vil inn igjen, og den ikke lenger trenger å vandre rundt og vente på å bli sluppet inn. En katteluke forenkler også livet for deg som katteeier. Med en katteluke som fungerer som den skal, trenger du ikke lenger å måtte se på inngangsdøren om katten din vil inn eller ut. Dersom du noen ganger ønsker å kunne hindre katten din i å gå ut, for eksempel om natten, er det som regel mulig å løse dette ved å låse kattedøren.

Men hvordan er det med sikkerheten?

En ting å huske på er imidlertid at det er en viss sikkerhetsrisiko forbundet med katteluker, spesielt med den enklere typen katteluker som åpnes ved å trykke på dem. Nå for tiden finnes det imidlertid en mengde katteluker med ulike tekniske funksjoner som kan kobles til kattens mikrochip for å sikre at døren kun kan åpnes for din egen katt. I tillegg kan en katteluke sees på som et bedre og tryggere alternativ enn for eksempel å la et vindu stå åpent for katten å komme seg inn og ut gjennom.

Men selv om bare din egen katt kan komme inn – og verken innbruddstyver eller nabokatten kan misbruke katteluken – er det et annet negativt aspekt å huske på. Med en katteluke øker risikoen for at du får en ubehagelig overraskelse i form av døde mus eller fugler som har blitt dratt inn av katten.

Som med alt annet er det både fordeler og ulemper med en katteluke. Selv om mange tenker at de positive sidene veier tyngre enn de negative, kan det være greit å i det minste ha tatt hensyn til de negative sidene før man velger å montere en kattedør.

Klikk HER for å finne akkurat kattedøren som passer deg og katten din!

Dele:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relatert

Relaterte innlegg