Equiband® System – Ditt beste treningssystem!

Hva er Equiband® System?

Du har vel hørt mange ganger at det er viktig for oss mennesker å ha en sterk kjerne. Det gir oss både bedre balanse og reduserer risikoen for at vi skjevbelaster oss. Akkurat som det er viktig for oss å ha en sterk kjerne, er det like viktig for hestene våre. Men det kan være vanskelig å vite hvordan man skal aktivisere hestens overkropp. Det finnes mange forskjellige treningsverktøy og metoder for å få magemusklene til hestene i gang. Hvis du vil være sikker på å velge en god metode, kan det være på tide å investere i et Equiband® Pro System – det eneste overkroppstreningssystemet som støttes av forskning.

Equiband® System er et overkroppstreningssystem utviklet av veterinærer, ryttere og fysioterapeuter. Målet med å bruke Equiband-systemet er å aktivisere bukmuskulaturen og ryggmuskulaturen, og å gradvis få hesten til å begynne å aktivisere seg og trå mer inn med bakbena. På denne måten vil hesten begynne å jobbe i en mer korrekt, men fremfor alt mer bærekraftig arbeidsform.

Hvordan er et Equiband® System oppbygd?

Systemet består av en dressursjabrak og to bånd av elastisk materiale. En av stroppene sitter rundt hestens mage, mens den andre stroppen går rundt hestens bakbein. Gründerne bak Equiband® System jobbet lenge for å finne det beste materialet til båndene. De er lateks- og gummifrie for å redusere risikoen for en allergisk reaksjon. Når hesten beveger seg følger stroppene hestens bevegelser, uten å skli mot huden, noe som gjør at stroppene ikke vil gni mot hesten.

Når kan jeg bruke et Equiband® System?

Equiband® System kan brukes ved flere forskjellige anledninger. Den kan brukes fra bakken, til for eksempel tømmerkjøring eller longering, men den kan også brukes under en rideøkt.

Kan hesten min bruke et Equiband® System?

Ja! Alle hester kan trenes med equiband, ettersom systemet forbedrer hestens arbeidsform. Men det kan være ekstra bra å investere i et Equiband® System om…

  • Du har en eldre hest som trenger å aktivere rygg- og bukmusklene
  • Du har en yngre hest som trenger å lære seg å jobbe mer nøyaktig
  • Du har en hest som trenger mer stabilitet i bakdelen og ryggen
  • Du har en hest som har problemer med ryggen eller bakkne
  • Du har en hest som har tilbakevendende problemer med halthet i frembein

Listen er lang, det vil si at alle hester har godt av å trenes med Equiband® System!

På tide å kjøpe et Equiband® System!

Når du har investert i et Equiband®-system, bør du kontakte din veterinær eller en autoriserte terapeut for å få hjelp til hvordan du best kan bruke Equiband®-systemet. I starten kan det være nok å bare bruke båndet som går under magen, for å venne hesten til det litt om gangen. For eksempel kan det i starten også være nok å bruke båndet i korte perioder, for ikke å risikere at hesten overanstrenger seg. Det er derfor viktig å søke hjelp hos en veterinær eller autorisert terapeut, for å sikre at du bruker treningssystemet riktig.

På nettsiden vår kan du bestille Equiband® System, og her finner du også tilleggsinfo som størrelsesguide, for å velge riktig størrelse på sjabraken din. Et Equiband® System er definitivt noe verdt å investere i, det er et treningssystem som både du og hesten din vil ha det gøy med!

Equiband® System skal kun brukes under veiledning av hestens veterinær og / eller autorisert terapaut!

 

Equiband® System skal kun brukes under veiledning av hestens veterinær og/eller autorisert terapeut!

Dele:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relatert

Relaterte innlegg